Perşembe, Aralık 27, 2007

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Zaman ve zorluk derecesi belirtmek için bazı yemeklerin yanına not düşülür ya. Biz zaten bunu yapmıyoruz bir de yemeği başkası yapmışsa hiç yapamıyoruz. Annem çabucak yapmış bu yemeği?
Malzemeler;

  • 5 kereviz
  • 1 kuru soğan
  • ½ limon
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye veya 1 kavanoz garnitür
  • 1 limon suyu
  • 1 bardak su
  • 1 kaşık un
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  1. Kerevizler soyulur yıkanır ve içleri oyulur. Yarım limonla içi dışı ovulur.
  2. Bir tencereye zeytinyağ koyulur. Kerevizler ters olarak dizilir. Bir bardak su, limon suyu ve un karıştırılır. Bu karışımın yarısı kerevizin üstüne dökülür.
  3. İnce kıyılmış soğan kerevizlerin ortasına koyulur. Toz şeker ve tuz ilave edilir. Kapağı kapalı olarak 30 dakika kısık ateşte pişirilir.
  4. Başka bir tencerede küçük küpler halinde doğranmış patates, havuç ve bezelye hafif haşlanır, süzülür. Bir kaşık zeytinyağla hafif ateşte biraz sotelenir. Kalan unlu karışım dökülür ve bir taşım kaynatıp ocaktan alınır.
  5. Pişen kerevizlerin içine bir kaşık yardımıyla önce ortadaki soğan sonra garnitür doldurulur. Kalan sos içlerine ve kapak şeklinde kesilmiş kerevizler kapatılıp üstüne gezdirilir.
  6. Servis tabağına alınır.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...