Açma

Pazartesi, Aralık 10, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Açmalar biraz büyük oldu. Büyük oldu derken pastane açmaları kadar. Evet kahvaltıda güzel olabilirmiş ama tabakta böyle büyük olmamalıymış! Bu da ablamın yorumu. Buraya yazmaz direkt yüzüme söylemek dururken zahmete ne hacet. Ama gerçekten diğer hamurlarla yaptığımdan büyük parçalar almadım sadece hamur güzel kabardı. Bu yüzden onları arkaya koydum.
Malzemeler;


  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için )
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 6 su bardağı un

Hazırlanışı;

  1. Maya ılık sütte eritilir. Toz şeker ilave edilir karıştırılır.Üstü bir bardak unla kapatılır.
  2. Un hafif ayrılmaya başladığında kalan un, tuz, su, yağ, yumurta ve mahlep ilave edilir ve 10 dakika yoğrulur. (yumuşak bir hamur olacak)
  3. Üstü örtülür ve sıcak bir yerde iki misli kabaracak kadar bekletilir. (30- 45 dakika)
  4. Elimimizi hafif yağlıyarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üstünde yuvarlanır, bükülerek iki ucu birleştirilir.
  5. Az yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Tepsi sıcak fırına koyulur, açmalar kabarınca ısı biraz düşürülerek pişirilir.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe