Fıstıklı Makaron
Çarşamba, Aralık 12, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Bir kaç kurabiye çeşiti var ki içine yumurta sarıları konuyor akları açıkta kalıyor. Buna çare beze oluyor genelde ama Bizim Pastane'de Zinnur'un hazırladığı fıstıklı makaronları görünce hevesleniyorum. Biraz okuyup başlıyorum tamam da hepsini oku. Hamurun parmağınıza bulaşmayacak kıvamda olması lazım satırını atlayıp kurutulması lazım kısmını okumuşum. Bir kaç saat sonra tekrar baktığımda mutfağa koşup hemen pişirdim. Yanlız sonuçtan annemler çok memnun kaldılar. Aynur abla da çok beğendi tarifi onun için acele ekledim;
Makaron hamuru için malzemeler;
Fıstıklı Krema için:
Hazırlanışı;
Zinnur' teşekkür ediyorum bu güzel tat için. Daha teferruatlı bilgi için orayı ziyaret edin diyorum.
2 Comments
Sahra, ellerine saglik, icine fistik girer de guzel olmaz mi? Ama bence bicimleri icin hic eski tupunun gunahini alma, cunku fistiklilar biraz yayiliyorlar boyle. Ayni sey Isil'in da, benim de basima geldi ama nedenini cozemedik.
YanıtlaSilSevgiler,
Zinnur teşekkürler. Ben genel olarak pişirdiğim yemek ve pastalardan yiyemem ama bundan 1,5 tane yedim. neden olarak ben eski tüpü ve yazıyı tam okumamı bulmuştum ama hem aile bireyleri hem dostlar sizinkini tatmadıkları için benimki güzel geldi.
YanıtlaSilSevgiler,