Geçen gün Sahra'ya yaptım bu yemeği. Aslında hiç Çin usulü sayılmaz çünkü ne soya sosu vardı ne zencefil ne susam yağı. Türk usulü noodle oldu bu.
Malzemeler:
- 3 kalıp noodle (6'lı paketler halinde satılıyor)
- 1 kabak
- 2 havuç
- 3 diş sarmısak
- 2 közlenmiş kırmızı biber
- 1 tavuk butu
- kırmızı toz biber, Tuz, Karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Tavuğu şeritler halinde kesin. Wokta beyazlaşana kadar zeytinyağında çevirin.
- Üzerine kırmızı toz biber serpin.
- İstenen şekle göre doğranmış havuçları (ben yuvarlak doğramıştım ama sonra şerit halinde doğramadığıma pişman oldum) ekleyin kavurmaya devam edin.
- Havuçlar biraz yumuşadıktan sonra doğranmış kabakları da ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 fincan sıcak su ilave edip havuçlar istenen yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
- Son olarak şerit halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberleri, karabiberi ve tuzu da ekleyip, 1-2 kez kavurun ve ocaktan alın.
- Çin Eriştelerini kaynar suya atın 5-6 dakika kaynatın. Hemen süzüp tabağınıza alın. Tavuklu karışımı üstüne koyun.
Bizce çok lezzetliydi... :) Ben önceki günden kalan