Kayseri Böreği

Çarşamba, Şubat 08, 2006



Malzemeler:

Hamuru için:



  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 damla sirke
  • 300 gr tereyağ
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

    Börek Harcı için:


  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 2 soğan
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Peynirli harç:
  • Yarım kg beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Hamurun hazırlanışı:



  1. Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  2. Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür. Yarım saat dinlendirilir
  3. Et küçük küçük doğranır. İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur.Soğan ince doğranır. Kavrulan ete eklenir.Baharat ve tuz eklenir.
  4. Peynir rendelenir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  5. Hamur unlanarak açılır. Yumuşamış tereyağ sürülür. Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır. Dolaba konur. Sekiz parçada bu şekide açılır.
  6. Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır. Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır. Dört parmak arayla kesilir.
  7. Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir. Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır. Üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe