Kayseri Böreği
Çarşamba, Şubat 08, 2006Hamuru için:
- 4 yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 damla sirke
- 300 gr tereyağ
- Aldığı kadar un
- Tuz
Börek Harcı için:
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 2 soğan
- Tuz,karabiber,pul biber
- Peynirli harç:
- Yarım kg beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Hamurun hazırlanışı:
- Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür. Yarım saat dinlendirilir
- Et küçük küçük doğranır. İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur.Soğan ince doğranır. Kavrulan ete eklenir.Baharat ve tuz eklenir.
- Peynir rendelenir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir.
- Hamur unlanarak açılır. Yumuşamış tereyağ sürülür. Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır. Dolaba konur. Sekiz parçada bu şekide açılır.
- Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır. Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır. Dört parmak arayla kesilir.
- Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir. Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır. Üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir.
0 Comments