Salı, Mart 14, 2006

Zeytinyağlı Enginar

YE#8 Saray Mutfağından Lezzetler:



Malzemeler:

  • 10 enginar
  • 2 kuru soğan
  • 500 gr. bezelye(haşlanmış)
  • 3 havuç
  • 1 demet dereotu
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.
  2. Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)
  3. Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
  4. Tuzunu ve şekeri serpin.
  5. 1 çay bardağı zeytinyağını dökün.
  6. 2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla süsleyebilirsiniz. (Bizim dere otumuz o an için bulunmadığından süsleyemedik)



İlk defa bir yemek etkinliğine katıldık. Biraz alelacele olsa da... Bu saray yemeği hakkında sadece Melceü't Tabbahin (Aşçıların Sığınağı) kitabından (İlk Türkçe basılı yemek kitabı) olduğunu biliyoruz. Maalesef hikayesine ulaşamadık. Öğrenir öğrenmez paylaşacağız.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...