5 dolmalık kırmızı biber (Bu kırmızı biberlerin özel bir adı varsa da ben bilmiyorum ama görünümleri çok güzel)
Harcı için:
2 su bardağı pirinç
4 kuru soğan
½ su bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Nane, tuz, pulbiber
1 tatlı kaşığı şeker
Arzuya göre dolma fıstığı, kuşüzümü
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Üç domates
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğranmış soğanları koyup kavurun.
Salçayı ve 2 rendelenmiş domatesi ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra pirinci ilave edin ve biraz daha kavurun.
Kalan domatesi küçük ve küp şeklinde doğrayıp ilave edin.
Tuzunu, şekerini ve baharatlarını, fıstıkları ve kuşüzümlerini koyun. 1 çaybardağı su ilave edip pişirin.
Kıyılmış maydanozu ekleyin ve dinlenmesi için kapağını kapatın.
Dinlendikten sonra hazırladığınız yaprakları incecik sarın ve kırmızı dolma biberleri doldurun.
Tencerenin altına biberleri, onların üstüne sarmaları dizin.
Eğer yaprağınız güzelse bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Eğer biraz sertse dolmaların üstünü geçicek kadar su eklemelisiniz. Yani yaprağın pişme derecesine göre... Bu ölçülerle resimdeki tabak gibi bir tane daha olacak kadar dolma çıktı. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.
Merhabalar! Zeytinyağlı sarma ve dolmaya h,iç dayanamam.Eh güzel de yaptığım söyleni.Ama saatlerce sarıyor insan,sonra çabucak bitiveriyor.Bir de bir yerde okumuştum ''gül biber'' deniyor bu tür dolmalık biberlere.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
Çerez gibi yeniyor, hafif ve lezzetli olunca tabii... Doğrudur güle benziyorlar :) Bu biberler görünümleri dışında aryıca daha lezzetliler sanırım kabukları daha ince... Teşekkürler...
Selam, Bloğunuzdaki yemekler çok güzel. Ben de yeni yeni yazmaya başladım kendi bloğuma. Ellerinize sağlık. Bu arada ilk tarifimi görmek isteyenler için; www.enlezizyemekler.blogspot.com adresindeyim. Sevgiler, Selin
selam, benimde en sevdiğim yemeklerden birisi zeytinyağlı yaprak sarmasıdır. aklıma geldiği anda çıldırırım, önüme geldiği anda hepsini bitiririm. anneannemin yaptığı bütün yemeklere bayılırım amaa sarmanın yeri benim için çok ayrı...
4 Comments
Merhabalar!
YanıtlaSilZeytinyağlı sarma ve dolmaya h,iç dayanamam.Eh güzel de yaptığım söyleni.Ama saatlerce sarıyor insan,sonra çabucak bitiveriyor.Bir de bir yerde okumuştum ''gül biber'' deniyor bu tür dolmalık biberlere.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
Çerez gibi yeniyor, hafif ve lezzetli olunca tabii...
YanıtlaSilDoğrudur güle benziyorlar :) Bu biberler görünümleri dışında aryıca daha lezzetliler sanırım kabukları daha ince... Teşekkürler...
Selam,
YanıtlaSilBloğunuzdaki yemekler çok güzel. Ben de yeni yeni yazmaya başladım kendi bloğuma. Ellerinize sağlık. Bu arada ilk tarifimi görmek isteyenler için; www.enlezizyemekler.blogspot.com adresindeyim. Sevgiler, Selin
selam,
YanıtlaSilbenimde en sevdiğim yemeklerden birisi zeytinyağlı yaprak sarmasıdır. aklıma geldiği anda çıldırırım, önüme geldiği anda hepsini bitiririm. anneannemin yaptığı bütün yemeklere bayılırım amaa sarmanın yeri benim için çok ayrı...