Cuma, Eylül 03, 2010

Soğanlı Peynirli Makarna



Birkaç haftadır kuzenlerimle beraber vakit geçiriyoruz. Ramazan'da biraz mekân değişikliği biraz mutfak değişikliği iyi oldu. Bu tarif benim elimden çıkmış değil sadece soğanlarını doğradım! On numara kuzenim Şule, iki gün önce anlatıp ağzımızı sulandırdığı makarna tarifini bugün yapabildi. Neden iki gün bekledi derseniz kucağından inmeyen bir bıcırığı var da ancak fırsat bulabildi. Tabii bunda ağzına peynir sürmeyen diğer kuzenin iftarı dışarda yapmasını fırsat bilmemizin de payı var. Sen yoksun nihayet peynirli makarna yiyebileceğiz diye sevinç kahkahaları atabildik yüzüne karşı :).

Yemeğin içinde pişmiş soğanı seven biri olarak ve normalde peynirli makarnayı sevmediğim halde bu tarifi çok beğendim.

Malzemeler;
  • 1/2 paket kelebek makarna
  • 1 kase peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 büyük soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Malzemeler hakkında:
Biz peynir olarak tuzlu, biraz sert köy peyniri kullandık. Ama yarım yağlı beyaz peynir daha rahat eridiği için daha güzel oluyor. Tercih size kalmış. Peynirin eriyip makarnayla daha çok karışmasını isterseniz daha yağlı bir peynir kullanabilirsiniz. Kuru kalmasını isterseniz yağsız bir peynir tercih edin. Yağ olarak da isterseniz sadece 3 kaşık zeytinyağı veya sadece 3 kaşık tereyağı kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
  1. Makarnanızı istediğiniz kıvamda haşlayın, süzün ve bir kenara alın.
  2. Geniş bir kasede peyniri eğer sertse isterseniz rendeleyin veya büyük bir çatalla iyice ezin.
  3. Maydanozları çok ince olmayacak şekilde kıyın hatta sapları inceyse onları da doğrayabilirsiniz, lezzet veriyor. Baharatlarla beraber peynire karıştırın.
  4. Yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpıp peynire ekleyin ve karıştırın. Kullandığınız peynirin tuz oranına göre tuz katın. Bazı peynirler çok tuzlu olabiliyor dikkatli olun. 
  5. Soğanları çok küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede erittiğiniz yağla beraber soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Peynirli harcı soğanların üzerine ekleyip 1 dakika kadar soteleyin.
  7. Haşlanmış, süzülmüş makarnayı da tencereye ilave edip iyice harmanlayın.
Üzerine fazladan serpmek için doğranmış maydanoz veya pulbiberle servis edebilirsiniz.

Not:
Bu makarnanın yanına ben de bir mantar çorbası yaptım. Ama hiç bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim. Onun tarifini de yarın eklerim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...