Pilav için:
- 2 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 3,5 su bardağı tavuk suyu,tuz ve karabiber
Hamuru için:
- 1 küçük margarin (aynı ölçüde tereyağ olabilir)
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Pirinç ayıklanıp yıkanır,kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.
- Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
- Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.
- Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.
- Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.
- Yarım saat kapak açılmadan demlenir.Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
- Kavrulmuş fıstık,badem ve kuş üzümü tuz,karabiber ilave edilir.
Hamurun hazırlanışı:
- Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur.Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
- İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta
açılır.Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı) - Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup,kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
- Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur.Araya küçük parçalara ayrlmış tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
- En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
- Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır.Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
- Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.