Zeytinyağlı Taze Fasulye
Çarşamba, Ağustos 24, 2005"Geçen akşam Chocolaté'ın annesi evinde bir yemek verdi. Ben de erken gidip fotoğraflarını çektim. Chocolaté'la beraber yavaş yavaş ekliyeceğiz. Misafirler gelmeden acele bir şekilde çektik fotoğraflar biraz kötü çıktı :(. "
- Tutmaç Çorbası
- Zeytinyağlı Taze Fasulye
- Ratatouille
- Su Böreği
- Karışık Salata
- Etli Bamya
- Hünkarbeğendi
- Pilav
- Sebzeli Tavuk Sarması
- Demir Tatlısı
Zeytinyağlı Taze Fasulye;
Malzemeler
- 1 kg. fasulye
- 3 soğan
- 5 domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 subardağı su
- Tuz
Hazırlanışı:
- Fasulye yıkanır, ayıklanır. Kal?nsa ikiye bölünür.
- İnce do?ranmış soğan zeytinyağda hafif kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates ilave edilir.
- Fasulye ve şeker katılır. Kapak örtülü 5-10 dakika kavrulur.
- Su konup orta ateşte pişirilir. Kapak aralanarak soğutulur. (kararmaması için)
Özel günler için:
- Soyulmuş domatesi yarım ay şeklinde dilimleyip tencerenin dibine daire şeklinde dizin.
- Ortasına bütün domatesi beşe bölünecek şekilde çizip bölmeden koyun.
- Üstüne fasulyeleri daire şeklinde dizin.Bir kaç kat olabilir.
- En üste ince kıyılmış soğanı ve kalan domatesi küçük küçük doğrayıp koyun.
- Zeytinyağı, şeker, tuz ve suyu ilave edip, tencerenin kapağını örtün.
- Piştikten sonra servis tabağına ters çevirin. Ortadaki domatesi çizik yerlerinden açıp şekil verin.
1 Comments
ellerine salık yemiş gibi oldum
YanıtlaSil