Perşembe, Ağustos 26, 2010

Çikolata Dolgulu Kurabiyeler

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Aradan geçen dört aya rağmen ilk günkü tazeleğini koruyor diyeceğim. Sizde yalandan kim ölmüş diyeceksiniz. Vardır belki ama ben rastlamadım. Tamam ben kurabiyeleri kastetmedim zaten fotoğrafdan bahsediyorum. Tarifi Pastacı'dan aldım. Burcu'ya çok teşekkürler.
Malzemeler;

  • 240 gr un ( 1 + 1/2 cup)
  • 110 gr tozşeker (1/2 cup)
  • 140 gr soğuk tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 15-20 adet napoliten çikolata
Hazırlanışı;
  1. Un,şeker ve yağı yoğurma kabında parmaklarınızın ucuyla yağı eritmeden birbirlerine yedirilir.
  2. Yumurtayı eklenir hamur şöyle bir toparlanır. Streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında bekletilir.
  3. 30 dakika sonra buzdolabından çıkartıp hamur unlu tezgahta biraz yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparrılır.
  4. Bezeler avuc içerisinde düzgünleştirerek açılır ve ortasına bir adet napoliten veya pul şeklinde çikolata yerleştirilir. (Ben bir sefer kar amaçlı kalmış çeşit çeşit çikolataları benmari usulü erittim. Kaşıkla koydum. Sonuç ilki kadar olamasa da fena değildi.)
  5. Avuç içerisinde hamuru yuvarlayarak kapatılır. Çikolatalar hamurun ortasında kalmalıdır.
  6. Aynı işlem tüm hamur bitene kadar tekrarlanır. Kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Üzerilerini çatal ile hafif bastırılır.
    Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirilir. Piştikten sonra mutfak tezgahımızda 15-20 dakika soğutulur.
Arkadaşım Eti tutkuya benzemiş dedi. Hani Eti reklam falan vermedi. Bunu İrem beğenmişmiydi hatırlamıyorum. Yukarıda beni anmış. Bende her sebzeyi severim. Patlıcanı kesip içine kıyma doldurmuşlarsa (adına karnıyarık demişlerse) bunda patlıcanın suçu ne? Çok mu kötü bir savunmaydı? Ramazanda daha geniş bir savunma hazırlayamıyor insan. Güzel iftar sofralarınız eksik olmasın.
Sahra,

Yoğurtlu, Baharatlı Semizotu Salatası


Geçen akşamki iftarda ağır bir et yemeği vardı onun yanına etin ağırlığını alıcak hafif bir salata güzel gider diye düşündük. Semizotu yaz boyunca bizim evde neredeyse hafta da bir yapılır. Domatesli salataya doğranır, yoğurtla veya zeytinyağlı yenir. Bu sefer sadece yoğurt dökmek yerine bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip çatalla çırpıp otların üzerine döktüm. Eğer ekşi tatları sevenlerdenseniz elma sirkesini tavsiye edeceğim. Benim çok hoşuma gitti. 

Bir dahaki sofra içinse kalan semizotlarına yoğurt döktükten sonra bir cezvede zeytinyağı, biraz biber salçası, pulbiber, karabiber karışımını azıcık kavurup üzerinde gezdirmeyi planlıyorum.

Afiyet olsun,
İrem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...