Çikolata Dolgulu Kurabiyeler
Perşembe, Ağustos 26, 2010© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Aradan geçen dört aya rağmen ilk günkü tazeleğini koruyor diyeceğim. Sizde yalandan kim ölmüş diyeceksiniz. Vardır belki ama ben rastlamadım. Tamam ben kurabiyeleri kastetmedim zaten fotoğrafdan bahsediyorum. Tarifi Pastacı'dan aldım. Burcu'ya çok teşekkürler.
Malzemeler;
- 240 gr un ( 1 + 1/2 cup)
- 110 gr tozşeker (1/2 cup)
- 140 gr soğuk tereyağı veya margarin
- 1 yumurta (hafif çırpılmış)
- 15-20 adet napoliten çikolata
- Un,şeker ve yağı yoğurma kabında parmaklarınızın ucuyla yağı eritmeden birbirlerine yedirilir.
- Yumurtayı eklenir hamur şöyle bir toparlanır. Streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- 30 dakika sonra buzdolabından çıkartıp hamur unlu tezgahta biraz yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparrılır.
- Bezeler avuc içerisinde düzgünleştirerek açılır ve ortasına bir adet napoliten veya pul şeklinde çikolata yerleştirilir. (Ben bir sefer kar amaçlı kalmış çeşit çeşit çikolataları benmari usulü erittim. Kaşıkla koydum. Sonuç ilki kadar olamasa da fena değildi.)
- Avuç içerisinde hamuru yuvarlayarak kapatılır. Çikolatalar hamurun ortasında kalmalıdır.
- Aynı işlem tüm hamur bitene kadar tekrarlanır. Kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Üzerilerini çatal ile hafif bastırılır.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirilir. Piştikten sonra mutfak tezgahımızda 15-20 dakika soğutulur.
Sahra,
2 Comments
Canim ellerine saglik nefis görünüyor sevgiler öptüm.
YanıtlaSilyaa canım çekti ama şimdi, nasıl da çekici gözüküyor kurabiyeler, ellerinize sağlık lezize..
YanıtlaSil