Yoğurtlu, Baharatlı Semizotu Salatası

Perşembe, Ağustos 26, 2010


Geçen akşamki iftarda ağır bir et yemeği vardı onun yanına etin ağırlığını alıcak hafif bir salata güzel gider diye düşündük. Semizotu yaz boyunca bizim evde neredeyse hafta da bir yapılır. Domatesli salataya doğranır, yoğurtla veya zeytinyağlı yenir. Bu sefer sadece yoğurt dökmek yerine bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip çatalla çırpıp otların üzerine döktüm. Eğer ekşi tatları sevenlerdenseniz elma sirkesini tavsiye edeceğim. Benim çok hoşuma gitti. 

Bir dahaki sofra içinse kalan semizotlarına yoğurt döktükten sonra bir cezvede zeytinyağı, biraz biber salçası, pulbiber, karabiber karışımını azıcık kavurup üzerinde gezdirmeyi planlıyorum.

Afiyet olsun,
İrem.

You Might Also Like

1 Comments

  1. En sevdiğim salatalardan biri..
    Ellerinize,gönlünüze sağlık,şifa olsun..
    Muhabbetle :)

    YanıtlaSil

Subscribe