Cumartesi, Temmuz 01, 2006

Cevizli Çörekler ve Küçük Kıymalı Pideler


Tuzlulardan başlıyalım;

Cevizli Çörekler, Küçük Kıymalı Pideler:

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ (sıvı yağ, tereyağ karışık)
  • 40 gr. yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı

Cevizli çörekler için;

  • 100 gr. tereyağ
  • 100 gr. dövülmüş ceviz

Kıymalı pideler için

  • 250 gr. kıyma
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 kuru soğan
  • 1 sivri biber
  • 2 domates
  • Pul biber, tuz ve karabiber

Cevizli Çöreklerin Hazırlanışı;

  1. Maya ılık sütte bir çatalla ezilir. Üstü biraz unla kapatılır. Sütün üstündeki un ayrılmaya başlayınca yağ, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip on dakika yoğrulur.
  2. Hamur üstü kapalı olarak kabarana(mayalanana) kadar bekletilir. Hamurdan büyük bir parça alınır, merdaneyle dikdörtgen yarım santim kalınlığında açılır.
  3. Üstüne yumuşatılmış tereyağ sürülür, dövülmüş ceviz serpilir. Rulo şeklinde gevşek olarak sarılır.
  4. Elle üstüne bastırılıp üç parmak genişliğinde yan yan kesilir. Üstüne çırpılmış yumurta sürülür. Sıcak fırında pişirilir.

Kıymalı Pidelerin Hazırlanışı;

  1. Tereyağ eritilir ince kıyılmış soğan ve kıyma kısık ateşte kavrulur. Küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber ilave edilir.
  2. Hamurdan küçük parçalar alıp elle açılır içi koyarak şekil verilir. Arzu edilirse üstü domates, biber dilimleriyle süslenir.
  3. Çırpılmış yumurta sürülür. Sıcak fırında pişirilir.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...