Hünkâr Kayığı

Çarşamba, Temmuz 12, 2006



Evet kayığa benziyor ama neden Hünkâr Kayığı bilmiyorum, saray yemeği olabilir veya olmayabilir de, normal bizim yemeklerimiz genelde böyle havalı isimlere sahiptir. Kabak sevenler için çok lezzetli bir yemek, üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri olmasına rağmen bence çok hafif.

Malzemeler;

  • 5 kabak
  • 2 domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 200 gr. Kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
  • Tuz
  • Kaşar peyniri



    Hazırlanışı;

    1. Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
    2. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
    3. Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
    4. Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
    5. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

      Beşamel sos;

    6. Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.

    7. Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...
  • You Might Also Like

    3 Comments

    1. sofra harika gorunuyor
      eline saglikk

      YanıtlaSil
    2. Geçenlerde bu yemeğin tavuklusunu görmüştüm, çok hoşuma gitmişti. Eminim bu da nefis olmuştur:)

      YanıtlaSil
    3. bunu kesin deneyeceğim çok güzel görünüyor eline sağlık

      YanıtlaSil

    Subscribe