Hünkâr Kayığı
Çarşamba, Temmuz 12, 2006
Evet kayığa benziyor ama neden Hünkâr Kayığı bilmiyorum, saray yemeği olabilir veya olmayabilir de, normal bizim yemeklerimiz genelde böyle havalı isimlere sahiptir. Kabak sevenler için çok lezzetli bir yemek, üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri olmasına rağmen bence çok hafif.
Malzemeler;
Sosu için;
Hazırlanışı;
- Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
- Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
- Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
- Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.
Beşamel sos; - Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
- Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...
3 Comments
sofra harika gorunuyor
YanıtlaSileline saglikk
Geçenlerde bu yemeğin tavuklusunu görmüştüm, çok hoşuma gitmişti. Eminim bu da nefis olmuştur:)
YanıtlaSilbunu kesin deneyeceğim çok güzel görünüyor eline sağlık
YanıtlaSil