Cuma, Aralık 08, 2006

Tavuklu Coleslaw

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Evet, nihayet haftalar önceki menünün son tarifini ekliyorum, aslında bunun benzerlerini daha önce yapmıştım. Son anda hafif bir salata düşünürken uydurulmuş bir şey oldu;

Malzemeler;

  • Yarım tavuk göğsü, haşlanmış ve didilmiş
  • 1 kaç yaprak beyaz lahana, ince kıyılmış
  • 1 kaç yaprak mor lahana, ince kıyılmış
  • 1 havuç, rendelenmiş
  • Mayonez
  • Tuz, çekilmiş beyaz biber

    Hazırlanışı;
    1. Tavuk, lahanalar ve havucu karıştırın.
    2. Bir kasede mayonez, tuz ve biberi karıştırın.
    3. Sosla malzemeleri iyice karıştırıp servis tabağına alın.
  • Mercimekli Börek

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Malzemeler;

  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet kuru soğan, küçük yemeklik doğranmış
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 8 kaşık tereyağı

    Hazırlanışı;
    1. Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın.
    2. Tavaya sıvıyağı koyup küçük doğranmış soğanı biraz kavurun. Haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip bir süre pişirin, ocaktan alın.
    3. Tereyağını eritin.
    4. 1 yufkayı tezgaha serin, iki kaşık tereyağını yufkanın üzerinde gezdirin. Yukfakayı katlayıp açarak her tarafının yağlanmasını sağlayın. Veya yumuşak bir fırçanız varsa fırçayla da tereyağını yufkanın her yerine yayabilirsiniz.
    5. Diğer yufkayı da yağlanmış yufkanın üzerine koyun, aynı şekilde yağlayın.
    6. Sigara böreği gibi ama daha büyük üçgenlere kesin. Geniş tarafına mercimekli harçtan koyun. Geniş kenarları 1 cm kadar içe kıvırıp rulo yapın ucunu yapışması için bir kaseye koyduğunuz suya batırıp sarma işlemini bitirin.
    7. Harcınız bitene kadar buna devam edin. Bu aşamada isterseniz sarılan börekleri buzluğa kaldırabilirsiniz.
    8. Yağlanmış tepsiye veya yağl kağıt üzerine börekleri dizmeden önce börekleri tek tek suyun altında 1 kaç saniye tutup elinizle hafifçe sıkıp tepsiye yerleştirin.
    9. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp. 200 derece ısıtılmış fırına verin.

      Bizim mercimekli harcımız az geldiği için kalan yufkaların içine doğranmış sucuk, domates, biber koyup aynı şekilde sardıktan sonra ortalarını yumurtaları sürüldükten sonra karnıyarık gibi bıçakla kesip öyle fırına verdik.
  • Tuzlu Kurabiyeler

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Malzemeler;

  • 250gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (eğer arzu ederseniz farklı peynirler de ekleyebilirsiniz)
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz
  • Susam, çöreotu, vb.

    Hazırlanışı;
    1. 1 yumurtanın sarısını ayırıp, kalan bütün malzemeyi yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın.
    2. Bir miktar hamuru tezgahta 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla kesip tepsiye dizin. Eğer kalıbınız yoksa çay bardağının ağzıyla da kesebilirsiniz veya elinizde çubuk şekli vererek peynirli çubuklar hazırlayabilirsiniz. Aslında annem normalde bunları saç örgüsü yapar ama kalıplarımızı kullanmak istedi bu sefer.
    3. Bütün hamur bittikten sonra, üzerilerine ayrılan yumurta sarısını sürün isterseniz susam isterseniz çöreotu serpin ve fırına verin. Hafif kızarana kadar 200C fırında pişirin.
  • Annemin Elmalı Rulo Pastası

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Nihayet annemin meşhur elmalı pastasını ekliyorum. Meşhur diyorum çünkü herkes çok beğenir ben de daha çok bol elmalı az hamurlu tart tarzı elmalı pastaları severim. Aynı gün de tüketebilirsiniz ama özellikle bir gün sonra daha da lezzetli olur.

    Malzemeler;

  • 250 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

    İçi için;

  • 3 adet golden elma
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanışı;
    1. Oda ısısında yumuşamış yağın üzerine sıvıyağı, şekeri, yoğurdu koyup elinizle yağı yoğurun.
    2. Unu, kabartma tozunu ilave edip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
    3. Diğer tarafta elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şekeri, tarçını, cevizi ilave edip, ocakta suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
    4. Hamuru 5 eşit parçaya bölün, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın. 8 parçaya varsa ruletle yoksa bıçakla kesin, geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi içe doğru yuvarlayın.
    5. Orta hararetli fırında pişirilir, biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...