© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Sıcak, sıcak olduğu kadar hareketli bir yaz bitmek üzere. Seçimler, suzuzluk, yangınlar derken nasıl geçtiğini anlayamadık. Yazla birlikte bizim ev sahipliği yaptığımız bir etkinlikte bitiyor. Gelen maillere baktığımızda çatal, bıçak ve tabakları saymadan da yüzlerce harika çeşitimiz olacak gibi geliyor. Hani bazı lokantalarımız açık büfelerinde yüzlerce çeşit olacağını söylerler gittiğimizde masaya konan elle tutulur, gözle görülür bütün maddeleri saysak bile bu sayıya ulaşamayız. (İstisnalar kaideyi bozmaz) Biz bu rakamı geçeceğiz sanırım. Malum başlarken bir sözümüz vardı: Beraber kullanacağımız bir açık büfemiz olacaktı. Siz hayal edin biz masaları hazırlayalım. Yeşilin sarıya dönüştüğü toprağın yağmur özlemiyle kavrulduğu kırlara açılalım ne dersiniz? Yani açık büfemizi açık hava da kuralım. Misafirlerimize bir yaza veda partisi olsun. Siz getirdiklerinizi masalara koyarken bizlerde yayınlayalım.
Elleri kolları dolu gelen ilk misafirimiz; Sakarya'dan Naşide Dönmez'in Ata Sofra'sında Sosyetik Cici Papa, Güveçte Sosis ve Güveçte Eritme Peynir, çok lezzetli görünen bir Muzlu Ekmek yapmış,
İstanbul Ebruli Tatlar'dan Ebru bize yumuşacık açmalar getirmiş,

İzmir'den Yıldız Ofis Yemekleri'nde Peynirli Pidesini masamıza bırakmış,
Özlemhan ise bize Patatesli Omlet hazırlamış bu açık büfe değil Alice harikalar diyarında olacak.
Nurten Akça'nın mutfağından da Yumurtalı Fasulye Kavurması diğer tabakların yanına koyuldu bile,
Chaplin Cafe'den Burcu üç tarifle kaıtlmış etkinliğimize; Kahvaltılık domates dolması, Kahvaltılık yumurta dolması, Pestolu dilimler, hepsi de çok lezzetli görünüyor.

Semra'nın mutfağında Krep ve Peynirli Domates bizi hazır bekliyor, çatalımızı uzatıp tadına bakıyoruz mımm harika,
Bahçemdeki papatyalar Çörek ve Torak tabaklarıyla Almanya'dan gurbetten gelmiş,
Ankara'dan Çileklinin sahibi Yelda tam dört tarifle elleri kolları dolu dolu geldi; Muzlu Krep, Kahvaltılık Tartlar, Balon Börek, Yorkshire Puding
KAHVALTI etkinliğimizin ilk durağını tamamladık yüksek dozdan gitmemek için yavaş yavaş devam edicez. İkinci durakta görüşmek üzere..
Sıcak, sıcak olduğu kadar hareketli bir yaz bitmek üzere. Seçimler, suzuzluk, yangınlar derken nasıl geçtiğini anlayamadık. Yazla birlikte bizim ev sahipliği yaptığımız bir etkinlikte bitiyor. Gelen maillere baktığımızda çatal, bıçak ve tabakları saymadan da yüzlerce harika çeşitimiz olacak gibi geliyor. Hani bazı lokantalarımız açık büfelerinde yüzlerce çeşit olacağını söylerler gittiğimizde masaya konan elle tutulur, gözle görülür bütün maddeleri saysak bile bu sayıya ulaşamayız. (İstisnalar kaideyi bozmaz) Biz bu rakamı geçeceğiz sanırım. Malum başlarken bir sözümüz vardı: Beraber kullanacağımız bir açık büfemiz olacaktı. Siz hayal edin biz masaları hazırlayalım. Yeşilin sarıya dönüştüğü toprağın yağmur özlemiyle kavrulduğu kırlara açılalım ne dersiniz? Yani açık büfemizi açık hava da kuralım. Misafirlerimize bir yaza veda partisi olsun. Siz getirdiklerinizi masalara koyarken bizlerde yayınlayalım.

İzmir'den Yıldız Ofis Yemekleri'nde Peynirli Pidesini masamıza bırakmış,


Semra'nın mutfağında Krep ve Peynirli Domates bizi hazır bekliyor, çatalımızı uzatıp tadına bakıyoruz mımm harika,
KAHVALTI etkinliğimizin ilk durağını tamamladık yüksek dozdan gitmemek için yavaş yavaş devam edicez. İkinci durakta görüşmek üzere..