Profiterol (1)
Cuma, Mayıs 11, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Nursen ablanın sofrasından kalan tarif. Aslında profiterol üstüne bol çikolatalı sos dökülerek yapılıyor genelde. Ama bu şekli biraz dekor yönünden biraz da servis kolaylığı sebebiyle tercih ediyorum. İlk tarifi aldığım abla böyle yapıyordu bu da bir etken. Ama biraz daha hafif olduğu için bizim aile bunu tercih ediyor bu en büyük etken. Tahinlisi, çileklisi derken onu da bir aile şekline getimiş aslında hamarat hanımlar. Benim yaptığım tek şekil bu.
Malzemeler;
İç krema malzemesi;
Üstü için;
Hazırlanışı;
Arzuya göre hamurlar krem şanti, hazır pasta kreması veya farklı kremalarla doldurulur.
1 Comments
çok güzel olmuş ellerine sağlık krema poşetiyle yapmak çok güzel bir fikir teşekkürler kaşıkla tektek uğraşmak çok zor geliyordu
YanıtlaSil