Çilekli Jöleli Pasta
Cuma, Mayıs 11, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Annemden öğrendiğim yemekleri kendim yapmadan buraya yazamıyorum. Aldığı kadar un, göz kararı yağ, tutacak kadar yumurta... Bunlar gram yerine geçmiyor malum. Nursen abla da tarif verirken benzer bir yol izliyor. Acaba üç bardak su mu koydum şu kadar mıydı ki? Kız ben onu nasıl yapıyorum biliyor musun? Tabii ki bilmiyorum. Bilsem niye sorayım. Anladım ki mutfakta 20 seneniz geçince eliniz gözünüz gram yerine geçiyor. Ve anlayabildiğim kadarıyla tarif;
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Soğumaya başlayınca donduracağınız kalıba dökülür meyveler ilave edilir. Buzdolabında dondurulur.
Nursen abla bazen son paketi yapmadığını söyledi. Yani dublex oluyor triblex değil. Jöleli pastanın fotoğrafını çekmek için özel bir teknik mi gerekir yoksa bu pasta benden daha mı inatçıydı en güzel poz bu oldu. İrem bir kaç poz daha çekse eriyecekti. Kenarları döküldü bile.
4 Comments
mrb...blogunuza ilk ziyaretim herşey çok güzel..ama ben en çok çilekli pastay bağendim çünkü tam bir çilek delisiyim elinize sağlık...sevgiler....
YanıtlaSilwww.sencansen.blogcu.com
Teşekkürler şencan. Senin bloğun da az güzel değilmiş. Tariflerden hariç sayfanın balonlu görünümü insana neşe veriyor.
YanıtlaSilSevgiler...
bu sitede güzel tarifler var
YanıtlaSilyapmak zor ama tarifi guzel
YanıtlaSil