Salı, Ocak 30, 2007

Havuç Çorbası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Vitamin açısından zengindir sanırım. Kış günlerinde en ihtiyaç duyduğumuz şey. Aşağıda güzel görünümüyle göz kamaştıran elmalı payın üstüne bu gitmez diyenler olabilir ama ben de ve İrem de çorbanın yeri ayrıdır ve koyabilirim...Havuç tatlı olduğu için tuz miktarı artırılabilir.
Malzemeler;

  • 4 iri havuç
  • 200 gr. tereyağ
  • 8 bardak et suyu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 kaşık tereyağ

Hazırlanışı;

  1. Havuçlar soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranır.
  2. 100 gr. terayağ eritilir, havuçlar bir kaç dakika sotelenir bir bardak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Havuçlar blendırdan geçirilir. Et suyu ilave edilir.
  4. Bir tencerede kalan tereyağ eritilir bir çay bardağı un ilave edilir, hafif pembe kavrulur ve bir bardak havuçlu karışımla blendırdan geçirilir.
  5. Tencereye alıp kalan malzeme de ilave edilir, kaynatılır.
  6. Süt, yumurta, un, 1,5 yemek kaşığı tereyağ mikserle çırpılır. Yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edilir, kaynayınca ocaktan alınır.
  7. Rende kaşar peynir veya kırmızı biberli yağla servis yapılır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...