Pirinçli Kıymalı Puf Börekler
Cuma, Ocak 26, 2007© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Figen ablanın sofrasından ikinci tarif Pirinçli Kıymalı Puf Börekler..
Böreğin özelliği hamurunda sirke ve iç harcında pirinç olması. Sanırım hamurundaki sirkeden ve arasına sürülen bol tereyağından dolayı börek milföy hamuru gibi puf oluyor. İç malzemesini isterseniz sebzeli veya peynirli de yapabilirsiniz ama hamuru denemenizi tavsiye ediyorum. Figen ablanın ellerine sağlık..
Malzemeler;
İç Malzemesi;
Hazırlanışı;
İç Malzemesi;
7 Comments
Merhaba, bu nsıl bir güzellik? Görüntüsü yetiyor tadını anlatmaya.
YanıtlaSilGecenin bir yarısı aklım bu börekte kalacak:)
Sevgiler...
Lavantin yorumunu Figen ablaya ileticem, ben bunları pırasalı denemek istiyorum.
YanıtlaSilMadem aklın kaldı pazar sabahı kahvaltısına güzel olur diyorum ben ;)
merhaba sitenizi begenerek surekli takip ediyorum maalesef resimlerinizi goremiyorum bir suredir acilmiyor hatta hepsi silindi ..bu borekten yapmayi dusunuyorum yalniz bir sorum olacak maya veya kabartma tozu kullanilmiyormu basarilarinizin devami dilegiyleselamlar
YanıtlaSilNuran, hiç başka bir bilgisayarda açmayı denedin mi siteyi muhtemelen senin bilgisayarında olan bir sorundan dolayı görünmüyordur çünkü hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.. :(
YanıtlaSilKabartma tozu bana verilen tarifte yok ama bir daha sorup var mı yok mu teyit ederim şimdi sen söyleyince bana da garip geldi.
ilgilendigin icin tesekkur ederim bulundugum ulkeden kaynaklaniyor resimlerin acilmamasi sizin siteninkiler cikiyor diye seviniyordum ama son bir aydir acilmiyor yazin turkiyeye gelince resimleri kaydetip donunce bakarim baska carem yok selam ve sevgilerimle
YanıtlaSilhımm hangi ülkede olduğunu söyleyebilir misin sansür bildiğim kadarıyla çin de uygulanıyor başka bilmiyorum merak ettim neresi olduğunu şimdi :)
YanıtlaSilarabistanda medinede bulunuyorum selamlar
YanıtlaSil