Patatesli Omlet

Salı, Ocak 23, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Kahvaltı için mutfağa girdiğimde ilk aklıma gelen çeşitlerden. Tamam yüksek kaloriye takıldıysanız bizim gibi her güne yapılmaz ama arada bir kaçamak faydalıdır.

Malzemeler;

  • 100 gr. tereyağ
  • 2 orta boy patates
  • 4 yumurta
  • 150 gr. kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı;
  1. Patatesler soyulur, yıkanır ve tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğranır.
  2. Kaşar peynir biraz daha büyük doğranır.
  3. Yumurtalar 5 dakika çrpılır.
  4. Tereyağ eritilir, patatesler ilave edilir 5-6 dakika arada karıştırarak sotelenir.
  5. Patesler hafif pembeleşince çırpılmış yumurta, kaşar peynir, kıyılmış maydonoz, tuz ve baharatlar ilave edilir.
  6. Tavayı sallayarak yumurtanın mümkün olduğunca patatesi kaplaması sağlanır. Spatulayla altı kontrol edilir hafif pembeleşince bir tabakla ters çevrilir diğer tarafında kızarması sağlanır.
  7. Kızarmasına yakın üzerine ayrıca 2 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi serpilirse daha güzel bir lezzeti olur.

You Might Also Like

3 Comments

  1. valla tek kelime ile harika bri blok deminden beri geziyorum cok guzel ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  2. valla süper bir blok gez gez bitiremedim arada beğenilerimi belirteyim dedim banada beklerim tabii sizin yanınızda biz çırak

    YanıtlaSil
  3. asya yusof bloğuna girince çok sevdiğim mercimekli köfte çıktı karşıma vakit gece yarısı yapsan yapılmaz baksan bakılmaz seninde ellerine sağlık.

    güliz dünya tatlısı çocukların karşıladı beni neşe verdiler inan yalanlı dünyanın en saf varlıkları ve ben çocuğum olsa inan bana hiç paylaşmazdım fotoğraflarını. bu da benim zaaflarımdan biri. ama ben sizin kadar becerikli de olamazdım onlarla. elinize sağlık. güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil

Subscribe