Mantarlı Salata

Salı, Ocak 23, 2007

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Kahvaltıya yapmıştım ama çok hafif olduğu için akşam yemeklerinde güzel olacaktır.

Malzemeler;

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 su bardağı mantar
  • 8 konişon turşu
  • 4 yemek kaşığı mısır
  • Yarım göbek marul
Sosu için;
  • 4 kaşık zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 kesme şeker
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik

Hazırlanışı;
  1. Tavuk göğsü haşlanır ve didilir.
  2. Mantarlar yıkanır , küçük doğranır ve tuzlu, limonlu suda haşlanır.
  3. Marullar ve kornişonlar doğranır. Bütün malzemeler geniş bir kaseye alınır.
  4. Sos malzemeleri bir çatalla çırpılır, salatanın üzerine gezdirilir.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe