Rulo Açma

Pazartesi, Nisan 03, 2006




Güneş tutulmasının olduğu günkü kahvaltımıza bunu da götürmüştüm. Ben çikolatalı kekle uğraşırken annem de bunu yapmıştı. Kekin pişmesini beklerken açmalar da 20 dk.dan fazla beklemek zorunda kaldılar. Ben bu açmayı diğerlerinden daha çok sevdim.

Malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Margarin veya tereyağı

Hazırlanışı:
  1. Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz).
  3. Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın.
  4. Yumuşamış margarin/tereyağını bu açılmış hamura sürün.
  5. Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş -boş da çok güzel oluyor-)
  6. Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın.
  7. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin.
  8. İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin.

You Might Also Like

4 Comments

  1. cok guzel olmu$ irem hanim
    yureginize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim mck:)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten harika olmuş, ellerinize sağlık. Bloguma beklerim.:)
    www.blogcu.com/pembeli

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler blogunuzu ziyaret ettim çok güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Subscribe