Süleymaniye Çorbası

Pazar, Nisan 02, 2006




Hepimizin bir hikayesi olduğu gibi bu çorbanın da mutlaka bir hikayesi vardır. Fakat gerçekten çok geç oldu saat elimize geçince ekleyelim.


Süleymaniye Çorbası

Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 tane büyük patates
  • 1 tane büyük domates
  • 1 tane büyük havuç
  • 1 tane büyük kabak
  • 4 diş sarımsak
  • 6-7 dal ıspanak
  • 200 gr. kıyma
  • 300 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:


  1. Mercimek ayıklayıp, yıkanır. Haşlayıp, süzülür.
  2. Sebzeler küçük, küçük doğranır. Bir tencerede 100 gr. tereyağ eritilir. Önce soğan, sarımsak bir dakika kavrulur. Sonra havuç, patates, kabak ilave edilip üç dakika kavrulur.
  3. Domates ve ince kıyılmış ıspanak ilave edilir. İki su bardağı su ilave edilip sebzeler kısık ateşte pişirilir.
  4. Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğrulur. Minik yuvarlak köfteler yapılır.
  5. Başka bir tencerede yağ eritilir, un kavrulur. Önce mercimek sonra sebzeler en son üç su bardağı et suyu ilave edilir. Kısık ateşte kaynatılır.
  6. Minik köfteler bir tavada tereyağında kızartılıp çorbaya ilave edilir. Köfteler pişince servis yapılır.









Not:Kabak, patates ve havuç rendelenebilir. Bizimkiler rendelenmişin görüntüsünü beğenmediler.

You Might Also Like

3 Comments

  1. köfteler atılmadan önce çorbayı blendırdan geçirsek ondan sonra atsak nasıl olur saygılar

    YanıtlaSil
  2. Bu çorbayı denemedim fakat biraz rahatsız olduğum içim geçenlerde benzer bir çorbayı denemiştim. Anladım ki renklerin uyumu olduğu gibi sebzelerinde uyumu varmış. İlk yaptığımla uzaktan veya yakından ilgisi yoktu. Yani tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. adını duyunca bir çorba için farklı geldi ama ilk defa yemiş olmama rağmen tek kelimeyle mükemmel bir çorba diyebilirim. her damağa hitap ediyor bence. ayrıca sebzeler minik küpler halinde olursa tatlarını daha iyi alabilirsiniz. afiyet olsun

    YanıtlaSil

Subscribe