Kesar Bhat {Safranlı Pilav}
Pazartesi, Mayıs 22, 2006
Williams-Sonoma'dan safran tariflerine bakarken bu pilavı ve güzelim hint işi tabağını gördüm. Maalesef o güzel tabak ben de yok ama pilavı yapmaya çalıştım. Bu pilav tarifin sayfasında yazdığına göre "Moghul" yemeklerindenmiş. Kesar Bhat "Mughal" yemekleri ve ızgar etle beraber servis edilirmiş. Sanırım "Mughal"ı kast ediyor. Müslüman topluluğu dediğine göre Mughal; Hint-Türk İmparatorluğu veya Babürlüler olarak da geçiyor, 1526-1858 yılları arasında Hindistan'da hüküm sürmüş müslüman imparatorluklarının bir kolu olarak kurulmuş hanedanlıktır. İlk hükümdarı baba tarafından Timur'un torunu olan Babür'dür. Bu hükümdarlık özellikle mimari ve sanat alanında hatırı sayılır eserler bırakmıştır. Bunlardan en önemlisi amer palace ve Tac Mahal'dir. Tac Mahal, Mughal hanedanlığının Agra'daki en son ve en büyük eseridir.
2 veya 4 kişilik
Malzemeler;
Hazırlanışı;
3 Comments
İrem ellerine sağlık harika olmuş, baharatlarla ilgili verdiğin bilgileri ilgiyle okudum, çok sağol bilgilendirdin bizleri, sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSilSafran
Teşekkürler, bu pilav sana yakışırdı ama.. bir gün de sen yaparsın artık :)
YanıtlaSil:)) Hakikaten, denerim birgün yer veririm Safran Mutfakta'da inşallah, sevgiler canım :)
YanıtlaSil