Halbur Hurması
Pazartesi, Ağustos 28, 2006
Öncelikle halburdan başlıyayım bilmeyenler için. Bazı yerlerde kalbur olarakta geçiyor. Bu gün kullandığımız elek veya süzgeçin deriden yapılmış şekli. Deri bir çok işleme tabi tutulduktan sonra iplik kadar incelip tahtaya geriliyormuş.
Hamura şekil veriken üstünün tırtıklı olması için kullanılıyormuş. Biz rendeyle idare ettik.
Kızartırken tereyağ kullanmak ayrı bir lezzet veriyor. Bazen annemin ufak hileleri oluyor (sıvıyağ karıştırmak gibi). Ve hemen anlaşılıyor. Kahvaltılar için kolay ve hoş bir tarif;
Malzemeler;
Hazırlanışı;
3 Comments
Tebrikler Böyle Eski bir tadı tekrar gündeme getirdiğiniz için. bu ve buna benzer tatlılar kalmadı şimdi.
YanıtlaSileceargi@gmail.com
buna şurup eklenmiyormu?
YanıtlaSilkusura bakmayın geç cevap veriyorum. Hayır bu şurupsuz bir atıştırmalık. Reçelle veya peynirle de yenilebiliyor. Kızartılmış bir poğaça gibi düşünün :) İstenirse arasına peynir de konulabiliyor. Peynirli halini de ayrıca yapıp ekleyeceğim.
Sil