Annem usulü Hindi But

Perşembe, Ekim 05, 2006


© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Yemek yapmak bazen zor gelir derler. Ama hangisini yapacağınıza karar verene kadar. İş annelerdeyse fazla zorlanmazlar. Bir iki şeyi karıştırınca ortaya mükemmel bir yemek çıkarırlar. Fakat tarif alması zordur. Çünkü aldığı kadar yağ göz kararı un falan koymuştur. Benim gibi gramla çalışanlar yapmağa kalkışınca ortalık hayli karışır. Elimde mutfak terazisi bir sefer yapmasını seyredip tartar ancak ikinci yapıma talip olabilirim. Dün yaptığı yemek pek terazi gerektirmezdi. Hemen ekledim;
Malzemeler;


  • 1 hindi but
  • 1 kuru soğan
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, toz kırmızı biber

Hazırlanışı;

  1. But yıkanır, temizlenir. Tuz ve kırmızı biberle ovulur.
  2. Bir tencerede tereyağ eritilir, butun her tarafı kızartılır. İki su bardağı su ve bir bütün soğan soyulup ilave edilir, pişirilir.
  3. Bir fırın tepsisine alınıp iki üç kaşık yağlı suyundan üstüne dökülür. Fırında on dakika kızartılır.(annem düdüklü tencere kullandı)


Bir gün önceden sosa yatırılmışı daha güzel olabilir. Kısa sürede karar verip yapıldığı için bu olmadı. Ama bu da çok lezzetli olmuştu

You Might Also Like

2 Comments

  1. Selamlar,
    Hindi but bence harika gözüküyor kendine haksızlık yapma.Ellerine sağlık,hem hafif hemde çok lezzetli olmuştur.Afiyetler olsun,hayırlı ramazanlar..Sevgiler..Gül

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Gül. Annem yaptığı için rahatlıkla söyleyebilirim. güzel olmuştu. Sizde baklavaları konuşturmuşsunuz. güzel geceler.

    YanıtlaSil

Subscribe