İftarda Testi Kebabı ve Adsl sıkıntısı

Salı, Ekim 03, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



İftara yemek yapmak mı zordur yoksa modem ve adsl ile uğraşmak mı? Tabii ki ikincisi. Malzemeniz mevcutsa yavaş veya hızlı yaparsınız yemeğinizi. Ama modem elinizde ve adsl paranızı ödeyerek interneti bağlama şansınız sıfır. Parasıyla rezil olmak tabir olunan hadise budur herhalde.
Geçen seneki çileli hastane günlerimizde en büyük yardımcılarımızdan biri olan dayım geldi bir sene sonra. Herhalde senesi dolunca özledi o günleri dedik. İşte bu yüzden farklı bir yemek yapalım sofra kuralım telaşına düştük. Aynı gün İrem geldi hem modemi kuralım hem de tatilde geçirdiğim doğum günümü kutlayalım diye. Sağolsun ama modemdeki çabalar malesef yine boşa gitti.
Her iki işi bir arada yürütmeye çalışırken (aslında birini sadece İrem yaptı ben arada gidip geldim)bazı eksiklerimiz oldu bence sofrada.Menüde;


  • Süzme mercimek çorbası
  • Testi kebabı
  • Zeytinyağlı Enginar
  • Su böreği
  • Patates kızartması
  • Salata
  • Güllaç
  • Ve iftariyelikler mevcutttu.
    Reçellerin biri hariç tarifi var sitede. Erik reçelini yakında ekleyeceğim. Patlıcanların sevimliliği gözümüzden kaçmadı İrem pişmeden önce onları çekti.


    Testi kebabı İçin,
    Malzemeler;
  • 9 küçük patlıcan
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 kuru soğan
  • 2 domates
  • 5 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 250 gr. mantar
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı karışık salça(domates, biber)
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik



Hazırlanışı;

  1. Soğan ince kıyılır. Tereyağında küçük doğranmış etle kavrulur. Salça ilave edilir.
  2. Bütün malzemeler küçük küpler halinde doğranır. Etin pişmesine yakın ilave edilir.
  3. Patlıcanlar soyulur,(benim patlıcanlarım bostan patlıcana göre çok küçüktü , büyük patlıcanlar bölünür)ortaları oyulur. Kızgın yağda kızartılır.
  4. Malzemeleri patlıcanlara doldurup 180 derecelik fırında on dakika pişirilir.



Not:Yemek Zevki dergisinin Ocak 2006 sayısndan biraz değiştirerek yaptım

You Might Also Like

7 Comments

  1. Süper görülüyor:-)

    Annem sağlıklı yaşam derdine düşmeden önce buna benzer bir yemek yapardı. Bostan patlıcanları içine et sote konur, üzeri beşamel sos ve kaşar peyniri ile kapatılırdı. Et sevmeyen ben tarafından bile taktir edilirdi o lezzet. Anneme yalvarıp yaptırsam ya da ben denesem diyorum:-)

    Bu arada patlıcanı kesiş şekline bayıldım. Çok şirin:-)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler. aslında sağlıklı yaşam derdi hepimizde olmalı. İlla ki başımız sıkışınca dikkat ediyoruz. anneniz razı olsa iyi olur. belki bizde sizin tarifinize ulaşırız. güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Patlıcanları böyle güzel benekli benekli soyup güzelce doldurup sunmak harika tek kelime ile.Ayyy öyle hoşuma gitti ki patlıcanı da çok sevdğim için her türlüsüne bayılırım zaten.Senin yaptığın hem göze hem mideye şenlik olmuş.Ellerine sağlık paylaşımın için.Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  4. acayip güzel değişik ve zevkli bir yemek
    eminim lezzetide yerindedir
    ellerine sağlık
    sevgilerimle fikriye

    YanıtlaSil
  5. Fikriye, Gül teşekkürler ikinizede.
    umarım dediğiniz gibi güzel görünüyordur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba,ilk kez geldim bloğunuza.
    tarifler,resimler iştah açıcı. ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler mahmure. ben de bloğuna ilk kez girip kumruların gaga savaşını gördüm. farklı bir blog uzun bir vakitte girmek isterim. güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil

Subscribe