Patatesli Pancake - YE#16 {Patates}
Pazartesi, Kasım 13, 2006© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Geçen ayın etkinliğine katılamadım, açıkcası bayram tatlıları pek ilgi alanıma girmiyor çünkü genelde şerbetli tatlılar yapılır ve benim şerbetli tatlılarla kadayıf haricinde hiç aram yoktur yapacak bir şey bulamadım ramazan telaşı vs derken. Bu ayın konusu patates olunca bu tarif daha önce gözüme çarpmıştı son günün sabahı deniyim dedim belki güzel olur. Bu daha önce bahsettiğim pancake değil, ilk defa bu sabah kahvaltıda yaptım. Evin bütün üyeleri beğendiler ama bence tam kumlu patates deniyor sanırım (püre yapmak için kullanılan patateslerden) olsaydı daha da lezzetli olurdu ve içine kaşar ve beyaz peynir eklenebilir ve farklı baharatlar, burası size kalmış. Aynen uyduğum orijinal tarifi yazıyorum.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
İsterseniz yanına domates, salatalık, roka koyabilirsiniz (ben böyle yaptım), asıl tarifte haşlanmış yumurta ve füme somon diliminin yanında servis yapılıyordu.
6 Comments
Çok güzel olmuş her iki tarifin de, kumpir tam ortaköydekiler gibi :) Pancake de pek güzel görünüyor, kahvaltıya falan misafir geldiğinde tam denemelik. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilYeşimcim Pancake i evde herkes sevdi o yüzden tavsiye edebilirim rahatlıkla.. russet potato die geçiodu tarifte ona göre ayarlayabilirsin patatesini, ben evde hangisi varsa onu koydum:).
YanıtlaSilya resim çok güzel,tadı da eminim öyledir,ellerinize sağlık,bu arada patatesi haşlamadan rendelesek olur mu acaba...
YanıtlaSilBilemiyorum... Unu ve yumurtayı tutmayabilir sanırım. Belki şöyle yapılabilir; şekersiz bir pancake hamuruna bir miktar rendelenmiş patates karıştırılır. Öyle pişirilir.
YanıtlaSilmerhaba cumartesi günü denedim.gayet güzel oldu.sadece içine biraz süt ilave ettim.o yüzden toparlmak biraz zor oldu.ve döküm tavada kızarttim.bir dahaki sefersütsüz deneyeceğim.teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba, afiyet olsun beğendiğinize sevindim ben sütsüz yaptığım halde toparlaması zor oldu ama tavaya dökülecek gibi değildi..
YanıtlaSil