Piliç Allegrem ve Tagliatelle
Cuma, Kasım 17, 2006© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Bu yemeğin adı neden "Allegrem" bilmiyorum (bilen varsa söyleyebilir aradım ama bulamadım), tagliatelle'nin yanında çok lezzetli oldu. Ben dört kişilik ölçülere göre yaptım ama orijinal tarifin ölçüleri aşağıdaki gibiydi;
2 Kişilik
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Tagliatelle eriştesini kaynayan tuzlu suda 12 dk haşlayıp süzün. Ben hiç bekletmeden servis yapacağım için hiç yağlamadım doğrudan tabaklara tavuğun yanına koydum çünkü tavuğun kendi kremalı sosu bence tagliatelle'ye yetti. Daha ağırlaştırmak istemedim.
2 Comments
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilböyle hem kolay hem lezzetli tarifleri çok seviyorum :).
YanıtlaSil