Yaprak Hamuru(Milföy Hamuru)

Cumartesi, Şubat 10, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Yanlız tereyağıyla tutma şansı yüzde elli. Margarine savaş açanlardansanız hazır milföy kullanmalısınız.

Malzemeler;

Milföy Hamuru;

  • 250 gr. un
  • 1/2 yemek kaşığı sirk
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 200 gr. margarin
  • 1/2 bardak un (hamuru açmak için)
  • 1 yumurta sarısı (hamurun üstü için)

Hamurun Hazırlanışı;

  1. Un elenir. Ortasına bütün malzemeler koyulur. Kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülür. 20 dakika dinlendirilir.
  2. Hamur ortası kalın kenarları ince olarak dört köşe açılır. 200 gr. yağ merdaneyle inceltilir, hamurun ortasına koyulur kenarları bohça gibi üzerine kapatılır.
  3. Altını üstünü unlayıp, bir parmak kalınlığında uzunlamasına açılır ve üçe katlanır. Tekrar aksi yönde uzunlamasına açın ve üçe katlanır. Nemli bir bez altında 30 dakika dinlendirilir.
  4. Hamur üçüncü kez 1 cm. incelikte açılır yine üçe katlanır 20 dakika bekletilir. Dördüncü kez açtığınızda cüzdan gibi dörde katlanır. tekrar 20 dakika dinlendirilir.
  5. Hamuru son kez açtığınızda 1/2 cm. inceliğinde açılır. Arzu ettiğniz gibi kullanılır.

You Might Also Like

1 Comments

  1. evet canım margarine savaş açanlardanım ama milföyüde seviyorum. demekki hiç yiyemicem . eminmki hazırlardada bi ton nebati yağ vardır. margarin vücut ısısında erimiyo biliyosunuz .vücudumda aynen kalan plastik benzeri şeyi de yemek intihar sayılır. o yüzden sabııııırr :(

    YanıtlaSil

Subscribe