Bademli & Fesleğenli Brokoli Çorbası

Pazartesi, Mart 19, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Sağlıklı bir hayat için çok gerekli olan bu gıdaları yeme sıklığımızı hatırlama fırsatını bize veren bu etkinliğin ev sahibi asyayusof'a teşekkürler. Çünkü benim yeme sıklığım diğer yiyeceklere oranla bayağı düşükmüş. İşleri son güne bıraktığım içinde ısırganlar elimde kaldı. Ama bu güne kadar yemediğim kuzu kulağını tattım ki bu bana göre harikaydı.
Çarşı kazan biz kepçe (bulunduğumuz semte yakın çarşı) fesleğen aradık nafile bulamadık. Kuru veya yaş her hali kabulümüzdü halbuki. Fakat bulabilenler için ismini ve malzemesini değiştirmeden yazdım. Ama biz fesleğen yerine naneyle idare ettik bu sefer.

Malzemeler;

  • 250 gr. brokoli
  • 1 pırasa
  • 2 kuru soğan (küçük)
  • 10 dal dereotu
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 100 gr. tereyağ
  • 100 gr. badem
  • Fesleğen
    Karabiber, pul biber
  • 4 bardak et suyu

Hazırlanışı;

  1. Kuru soğan ince doğranır zeytinyağ ve iki kaşık tereyağda hafif pembeleştirilir.
  2. Pırasa yıkanır ince doğranır. Brokoli yıkanır, sapları kesilir ve ince doğranır. Dereotu ince doğranır.
  3. Soğana ilave edilir bir kaç sefer karıştırılır iki bardak et suyu ilave edilir ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Krema ve karabiber ilave edilir ve blendırdan geçirilir. Kalan et suyu ilave edilir ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  5. Kırmızı biberli yağ, kıyılmış badem ve fesleğenle servis yapılır.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe