Pırasalı Makarna
Cumartesi, Mart 24, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Nasıl kek ayı bittikten sonra kek muhabbetinden kurtulamadıysak bu ay da elimde kalan otları bitirene kadar bu muhabbet sürer. Isırgan otu hala beni bekliyor.
Bu yemek için bir tek sebze değil makarnada bekliyor. Kutusunun üzerinde başka bir tarif vardı. Belki bu makarnaya özel başka tariflerde vardır. Tamam bu işin hatalısı bendim. Makarnayı alalı altı ay oldu. Ama geçen hafta annemden pırasa istemiştim annem "baba kıyar bağa oğul kıymaz salkıma" atasönün ne kadar gerçek olduğunu göstermek istercesine bir araba pırasa almış. Burda da fatura bana çıktı ne kadar istediğimi söylememişim... Çorbasını, yemeğini saymayayım her halini deneyebilirim. Bu yüzden denedim bu tarifi ama güzel olmuş dediler;
Malzemeler;
Hazırlanışı;
İki küçük not; Normalde haşlanmış makarnanın üzerine dökülür. Ama ben yanından alarak yemeği sevdiğim için bu şekilde hazırladım.
Evimizde bir pehriz derdi olduğu için kremayı yarım ölçü kullandım. Lezzet olarak biraz farkeder belki hafif yemekleri tercih ederseniz (çokta hafif değil)sizde azaltabilirsiniz.
0 Comments