Örgü Çörekler
Salı, Mart 27, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Pasta malzemelerini alınca yapacağım pastayı unuturum tarif bulunca malzeme bulamam bazen. Eskiden olmazdı bu. Bizim evden midir İstanbul'un havasından mıdır bilmem bir kaç sefer aldığımız malzemeyi kullanmadan çöpe attık. Sonuncusu bize ders oldu. bir, iki seferlik malzeme alıyoruz. Günler sonra mahlep aldım, dolaba baktım yaş maya yok. Toz maya var ama hiç kullanmadım. Günlerden Cumartesi annemin bana bir bağ pırasa aldığı gün ki evde yok. İrem'in annesini arıyorum maalesef o da yok. Yap sen güzel olur diyen birini bulamadan başlıyamadım. Ama buldum sonunda biraz tersiydi beklediğim cevabın ama idare ettim. "Güzel oluyor ama uğraşma" dedi annem telefonda... Uğraştım;
Malzemeler;
Hazırlanışı;
biraz bekletilir.
Bu çöreklere bir daha yaptığımda kuru üzüm koyacağım sanırım. Çünkü tatlı bir çörek ve sıcakken daha güzeller bence...
3 Comments
sevgili Sahra,
YanıtlaSilçok güzel görünüyor çörekler ellerine sağlık. Fırından yeni çıkmış sıcacık, yanında çay...ooohhh ne güzel olur.
sahracım ellerine sağlık çörekler çokgüzel görünüyor eminim tadı öyledir senin yaptığın herşeyin tadının güzel olduğunu bildiğim için bu yorumu rahatlıkla yapıyorum
YanıtlaSilsen hernekadar ciddiye almasanda ben çok ciddiyim kardeşim .
hatice.
Sevda teşekkürler. İşin en fenası ben bütün börek, çörekleri fırından yeni çıkmış sıcak hafif kalıyor kaynar severim zararlı olduğunu bilmeme rağmen. Bütün güzellikler senin olsun.
YanıtlaSilAh Hatice abla ciddiye almamak ne demek ya. Malum ben siz ustalarımı örnek almaya çalışıyorum. Peki yapın iltifatlarınızı "marifet iltifata tabidir İltifatsız marifet zayidir" demiş atalarımız.