Zeytinyağlı Ebegümeci

Pazartesi, Mart 19, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Babaannemi rahmetle anıyorum. Çok faydalı şunun için pişirdim bunun için pişirdim diye anlatırdı. Ama ben sadece suyunu içmiştim. Yine duyduğum bir kaç faydası için. Yanlız bütün güzel şeyler gibi kullandığınız sürece iyi geliyor bıraktığınızda eskiye dönüyor her şey. Ve bana sürekli kullanmak zor gelmişti.

Malzemeler;

  • 500 gr. ebegümeci
  • 2 kuru soğan
  • 2 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağ + 2 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Karabiber, tuz

Hazırlanışı;
  1. Ebebümeci ayıklanır, yıkanır ve ince doğranır.
  2. Kuru soğanlar ve sarımsaklar soyulur, ince doğranır. 2 yemek kaşığı zeytinyağda hafif
    pembeleştirilir.
  3. Başka bir tencereye domates dilimleri sıralanır. Doğranmış ebegümeci tencereye yerleştirilir. Aralarına soğandan koyulur, üste karabiber serpilir ve domates dilimleri yerleştirilir.
  4. Haşlanmış nohutlar ilave edilir. Toz şeker, tuz, zeytinyağ,limon suyu ve bir bardak su ilave edilir. Kaynadıktan sonra 20- 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
  5. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.

You Might Also Like

5 Comments

  1. Çok güzel olmuş Sahra'cığım!
    Bütün sitelerde çiçek açmış sanki..
    Tijen

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Sizinkinde gerçekten açmış çeşit çeşit çiçekler elimi uzatsam toplayacağım gibi. Ama başkasınınmış laleler. Sadece bakabildim...

    YanıtlaSil
  3. sevgili Sahra,
    Ebegümecinin nasıl yapıldığını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler. Gerçek şu ki biz de bu etkinliklerden çok faydalanıyoruz. Sitene girince bazı güzel şeyleri kaçırdığımı farkettim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık nohutlusu nasıl oluyor acaba öylesini hiç yemedim benim bildiğim tarifte şöyle bol sovanı yağda öldür doğreanmış ebegümecileri ekle şekerinituzunu pirincini ilave et pirinçler pişene kadar pişir yerken bol limon sık çok güzel oluyor...ama bu tarifide merak ettim deneyeceğim

    YanıtlaSil

Subscribe