Zeytinyağlı Ebegümeci
Pazartesi, Mart 19, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Babaannemi rahmetle anıyorum. Çok faydalı şunun için pişirdim bunun için pişirdim diye anlatırdı. Ama ben sadece suyunu içmiştim. Yine duyduğum bir kaç faydası için. Yanlız bütün güzel şeyler gibi kullandığınız sürece iyi geliyor bıraktığınızda eskiye dönüyor her şey. Ve bana sürekli kullanmak zor gelmişti.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
pembeleştirilir.
5 Comments
Çok güzel olmuş Sahra'cığım!
YanıtlaSilBütün sitelerde çiçek açmış sanki..
Tijen
Teşekkürler. Sizinkinde gerçekten açmış çeşit çeşit çiçekler elimi uzatsam toplayacağım gibi. Ama başkasınınmış laleler. Sadece bakabildim...
YanıtlaSilsevgili Sahra,
YanıtlaSilEbegümecinin nasıl yapıldığını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum ellerine sağlık
teşekkürler. Gerçek şu ki biz de bu etkinliklerden çok faydalanıyoruz. Sitene girince bazı güzel şeyleri kaçırdığımı farkettim. Eline sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık nohutlusu nasıl oluyor acaba öylesini hiç yemedim benim bildiğim tarifte şöyle bol sovanı yağda öldür doğreanmış ebegümecileri ekle şekerinituzunu pirincini ilave et pirinçler pişene kadar pişir yerken bol limon sık çok güzel oluyor...ama bu tarifide merak ettim deneyeceğim
YanıtlaSil