Erik Reçeli

Cumartesi, Ekim 27, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Erikler fazla geldiğinde annemin yaptığı, tadına baktığımızda bu reçelin daima yapılmasına karar verdiğimiz bir reçel. Hımm bu cümle biraz sözlükten alınmış gibi oldu ama değiştirmeyeceğim. Ya aslında bu erikler bana fazla gelmemişti. Aile benden habersiz bir karar almış. Bu da küçük bir ayrıntı.
Malzemeler;


  • 1 kg. erik
  • 1 kg. toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu

Hazırlanışı;

  1. Erikler yıkanır. İkiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır.
  2. Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir.
  3. Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır.
  4. Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur.

Erikler iriyse doğranabilir biz reçellerin tanelerini ve iri olanlarını tercih ediyoruz.

You Might Also Like

1 Comments

  1. Erik recelin harika görünüyor,ellerine saglik canim.Gecenlerde incir receli aldik.Ben aslinda o kadar recel fanatigi degilim.Aman recel bir güzelmiski nasil hemde,süper.Recelin icine tarcin katilmis,ama cok sahane bir lezzet vermis.Karar verdim o recelden yapmaya.Insal. daha ayrintili tariflerle sayfamda paylasirim.Ayrica babana da gecmis olsun.Sana iyi hafta sonlari canim.

    YanıtlaSil

Subscribe