Kayseri Mantısı (1)
Perşembe, Kasım 15, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Kayseri mantısı yazdım. Yanlız bütün Kayserililer böyle yapar şeklinde bir iddiam yok. Bu bizim arkadaşımızın yaptığı bir şekildi gerçi biz onlar kadar küçük yapamadık. Hesaba vurursak bizimki onların mantısının 3 katı büyüklüğünde. Aaa bir de çeşitlerini unuttum şu anda bir çok çeşit tatmıştık biz onlarda, ama en sevdiğimiz bu olmuştu ve yapmaya devam ettik.
İç Malzemesi:
Hazırlanışı;
Sos Malzemesi;
Hazırlanışı:
Hamur Malzemeleri:
Hazırlanışı;
Biz pul biber, sumak ve nane de ekliyoruz. Ve küçük bir not Biz Kayserili değiliz ama Kayserili bir arkadaşla ki annemin yaklaşık 25 senelik arkadaşıdır bu şekilde yedik. Sürç- ü lisan ettiysek Kayserililer af ede.
1 Comments
dediğiniz gibi kayseri mantısı bu kadar büyük olmaz 1
YanıtlaSil2cisi bu kadar az sulu da olmaz
3sü şekli böyle olmaz, orjinal bir şekli vardır
4sü de sosunda domates biber olmaz, salçalı su ile yapılır
böyle söylemek istemezdim ama bu kayseri mantısı değil, hemde hiç
tadı falan güzel olmus olabilir o ayrı mevzu