Patlıcan Sarma

Pazar, Şubat 03, 2008

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Aslında Zerrin'in tarifini biraz değiştirdim ben. Tombul patlıcanım yoktu evde olanlarla idare ettim. Sarımsak tozum da yoktu. Sabah için yapıyorum belki soğan sevmezler diyerek listeden çıkardım. Ama eksiklere rağmen çok beğendiler orjinal ve ödüllü tarif için buraya
Zerrin'in Patlıcan Sarması tıklayın.
Malzemeler;


  • 2 büyük uzun patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 1 iri havuç
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar alaca soyulur. Yıkanır, boyuna ince dilimler halinda kesilir ve tuzlanır. Patlıcanlar yıkanır ve suyu kağıt havluyla alınır. Zeytinyağ koyulmuş bir tavada arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılır.
  2. Bir başka tavada iki kaşıkzeytinyağ kızdırılır. Önce küçük doğranmış havuçlar, ardından ince kesilmiş biberler ardından sarımsak biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker , tuz ve karabiber ilave edilir. Sebzeler çok ezilmeden ateşten alınır.
  3. Kızarmış patlıcandan bir dilim alınır ve bir köşesine 1 yemek kaşığı koyup sarılır ve bir kürdan saplanır. Soğuyunca servis yapılır.


Evet Zerrin bana kızmaz umarım. Tarifini değiştirdiğim için. Fakat bir iki sefer okuyup bilgisayardan uzak kaldığım için malzemeler ve tarif biraz değişmiş oldu. Bu da biraz farklı patlıcan tarifi oldu. Ama tadanlar beğendi. Ve tekrar yapmaya karar verdik.

You Might Also Like

3 Comments

  1. :))) çok sevindim beğenmenize...

    Sizin ellerinize sağlık.

    Sımmsıcak sevgiler buradan oralara...

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. Zerrin teşekkürler. Ben kendi pişirdiğim yemekleri yiyemem ama annemler çok beğendi.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, bunu bende cok yapiyorum ve herkeste seviyorlar. Ben bunun ismini cöp kebai diye biliyorum ama.
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Subscribe