Izgara Sebze Salatası
Perşembe, Temmuz 17, 2008© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Malzemeler;
- 2 kabak
- 2 patlıcan
- 2 kırmızı biber
- 2 havuç
- 2 çarliston biber
Pesto Sos için:
- 80 gr.dolmalık fıstık
- 10 diş sarımsak
- 1 demet fesleğen
- 200 ml. zeytinyağ
- 200 gr permesan peynir
- ½ çay kaşığı tuz
Pesto Sosun Hazırlanışı;
- Fıstıklar altın sarısı olana kadar kavrulur. Sarımsaklar soyulur ve dövülür. Fesleğen ve tuz ile malzemeyi blender yardımıyla püre haline getirilir. Biraz peynir ve zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır.
Hazırlanışı;
- Havuç, kabak, patlıcan soyulur, yıkanır, tuzlanır. İnce ve uzun dilimlenir. Biberler ikiye bölünür. Bir tavada veya ızgarada pişirin.
- Pesto sosu sebzelerin üzerine gezdirilir. Arkalı önlü marine edilir. Servis tabağına yerleştirilir, ortaya göbek salata ve domates koyulur. Arzunuza göre süsleyebilirsiniz.
Bu salata tarifini Yemek Zevki dergisinden aldım.
0 Comments