Limonlu Muffin
Pazartesi, Nisan 25, 2011Sadece birlikte yaptıklarımız bile epeyce bir çeşitmiş değil mi İrem? Alttan üstten resmi geçit yapınca farkediyor insan. Ama aramızda yollar var. Kendi yaptıklarımızı eklesek o da bir şey dedim bugün edebiyat parçalamadan geçeyim tarife. Güneşli bir kahvaltı masasından;
Malzemeler;
- 113 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 130 gr toz şeker
- 3 büyük yumurta
- 195 gr un
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 pakat vanilya
- Biraz tuz
Islatmak için sos;
- 1 çay bardağı portakal suyu
- ½ limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Krema Malzemeleri;
Hazırlanışı;
- Un, kabartma tozu, tuz bir kasede karıştırıp hazırlanır
- Tereyağ ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserle çırpılır.
- Yumurtlar ilave edilir bir kaç dakika çırpılır. Vanilya ve limon kabukları eklenir çırpmaya devam edilir.
- Önce un karışımı sonra süt ilave edilir ve düşük ayarda bir iki dakika çırpılır.
- Muffin kaplarına doldurulur. Isıtılmış fırında pişirilir. (Fırın ayarı değişebilir belki ben 5 dakika 180 sonra 150 derecede pişirdim)
- Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyana kadar beklenir. (Ben kağıt kalıp kullanıyorum) Kekler kağıtlardan çıkarılır. İkiye dilerseniz üçe kesilir. Araları hazırladığınız şekerli sosla ıslatılır. Krema sürülür kapatılır. Üstü krema veya meyveyle süslenir.
Kremanın Hazırlanışı;
Bütün malzemeler önce düşük sonra yüksek ayarda mikserle birkaç dakika çırpılır.
10 Comments
uFFFF NEFİS GÖRÜNÜYOR.UZANIP ALASIM GELDİ.eLLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilbence pasta olarak sunumu çok güzel olmuş.limon aromasıda çok yakışmıştır.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbiraz zahmetli gorunuyor sanki, tadi harikadir eminim ama :)
YanıtlaSilmis gibi limon kokulu kekler ellerine sağlık
YanıtlaSilbence küçük yaş pastlar şekilnde çok güzel gözüküyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilAycan, Sevda,Saadet, Bahar ve Eylem teşekkürler.
YanıtlaSilAycan bilim adamları bunun yolunu bulurlar belki bir gün uzandığımızda alıveririz.
Saadet çok zahmetli değil ama bir pandispanyayla yaş pasta yapmak daha kısa sürer biraz vakit alıyor.
İyi günler,
süper ya limonlu tarifler cok güzel oluyor...
YanıtlaSilhttp://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html
YanıtlaSilBlogspot Blog Yarışmasında sizide aramızda görmekten mutluluk duyaruz bir haftalık oylama sonucu birinci seçilecek gerekli açıklama sitede bulunmaktadır
çok güzel görünüyor özellikle acıbadem ellerinize sağlık
YanıtlaSilsitenızı yenı keşfettım tarıfler o kadar bana yakınkı .çok teşekkurler ellerınıze saglık istedıgım herşeyı burda bulabılıyorum .
YanıtlaSil