Berliner Ballen
Perşembe, Haziran 23, 2011Ev sahibimiz verdiği tarifin yarısını uyguluyormuş. Fakat bu tarifte kalabalık bir misafire ancak olur sanki. Biz çok sevdik. İçi reçel veya marmelatla doldurulan bir çeşit Alman tatlısı. Fakat geçen gün okudum muhallebi kıvamında krema doldurmuşlardı tarifte.
Malzemeler;
Hamuru için;
- 750 ml ılık süt
- 50 gr maya veya iki paket maya
- 6 adet yumurta
- 125 gr tereyağ
- 2 su bardağı şeker
- Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kızartmak için ;
- 1 litre sıvı yağ
İç malzemesi;
- 250 gr ahududu reçeli
Üstü için;
- 1 paket pudra şekeri
Hazırlanışı;
- Maya ılık sütte eritilir. Şeker, tuz ilave edilir karıştırılır. Kalan malzemeler ilave edilir ve yoğrulur. Hamur yumuşak fakat elinize yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır. (Un miktarını bu şekilde ayarlıyor.) Kabarması için beklenir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve 60 beze hazırlanır. Baklava bezesi büyüklüğünde olmalı.
- Kabarması için yarım saat kadar bekletilir. Üstlerine bastırılır ve tekrar kabarması için bekletilir.
- Sıvıyağ kızdırılır, tenecerenin altı kısılır ve bezeler yavaşça yağa bırakılır. Bol yağda tencerenin ağzı kapalı olarak ve bir kere çevirerek kızartılır. Havlu kağıt üzerine çıkartılır.
- Reçel robotta ezilir ve krema pompasıyla pişen hamurların içine doldurulur.
- Bol pudra şekeri serpilir ve taze olarak ılık servis yapılır.
Bir kandil akşamıydı ve hediye gelen gülleride dahil ettik fotoğraflara.
İki kusuru vardı bu tatlının biri çok kalorili olması, ikincisi çok yedirmesi kendisini. İkinci gün ilk tadında olmuyor. Eğer kalabalık değilseniz ölçüyü yarım yapmanızı tavsiye ederim. Denediğimde un miktarını kesin bir ölçüde yazacağım .
2 Comments
ellerine sağlık lezzetli duruyor
YanıtlaSilsevgiler
Bahar teşekkürler ben yapmamıştım o yüzden gayet rahat yazabiliyorum çok lezizdi.
YanıtlaSil