Acele bir ikindi çayı
Çarşamba, Eylül 07, 2011Dünkü kahvemizden sonra misafirimizin diğer programı iptal olunca biraz daha beraber oturduk sonra dışarıda piknik gibi çay & sandviç yiyelim dediler ama vakit epey geç olmuştu. Bu fikirden de vazgeçtik ve ben epey acıkmaya başladım ama annem de bir hareket yok bir şeyler yapalım gibisinden. Neyse kısır ve patatesli gözleme yapalım dedim. Sonra buzlukta komşumuzun bir ramazan iftardan sonra bize getirdiği kurabiyelerini gördüm ve çıkardım. Bayramdan kalan zeytinyağlı sarmalar da sofraya kahvaltılıklarla beraber girince şöyle böyle bir ikram sofrası çıktı ortaya.
Patatesli Gözleme
Malzemeler; 1 kilo yufka, 1 büyük patates, 1 küçük soğan, bol pulbiber, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, biraz tuz, gözlemeleri yağlamak için tereyağı.
Hazırlanışı; Patatesi rendeleyip suyunu sıkın, içine soğanı ve kaşarı rendeleyin, baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Yufkaları ikiye bölün ortasına harcı yayıp kenarlarından katlayarak kare haline getirin (O an telaştan katlama aşamasını çekemedim ama bilmeyenler varsa isterseniz bir gün çekip ekleyebilirim). Isıtılmış teflon tavada iki yüzü kızarana kadar pişirin isterseniz üzerine tereyağı sürüp sıcakken servis yapın.
Servis peçetelerinde görünen "lâle" markası çok eski ve iyi bir tekstil firmasıymış. Şimdi hala var mı bilemiyorum. Ben bu servis peçetelerini rengi ve deseni dolayısıyla çok severim. |
5 Comments
afiyetler olsun.
YanıtlaSilo kısır bile yeter bana:)afiyetle
YanıtlaSilİrem'cim çok cici bir masa afiyet olsun sevgiler bende beklerim...
YanıtlaSiltam sevdiğim şeyler var masada ellerine sağlık irem...sevgilerimle...
YanıtlaSilRamazan'da kısır krizim tutmuştu zaten Ramazan sonrası ilk fırsatımda ben kısır yapıyorum diye atladım :).
YanıtlaSilTeşekkürler güzel yorumlara.