Bademli Açma
Perşembe, Eylül 22, 2011Kuzenim tarifleri yolluyor yavaş yavaş...Açma için;
Malzemeler;
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Su bardağı zeytinyag veya suvıyağ
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1/2 Cay bardağı şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Maya
- 150gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
- Aldığı kadar un
- Kıyılmış badem
Hazırlanışı;
- Bu malzemelerle eline yapışmayacak bir kıvamda yoğrulan hamur 15-20 dakika mayalanacak.
- Baklava bezesi kadar koparılıp, elde acılacak içine yumusak tereyağı sürülecek, rulo yapıp, ruloya düğüm atıp, düğümü alta gelicek sekilde tepsiye konucak.
- Yumurtanin sarısı, cok az akı çırpılacak ve üstlerine sürülecek. Üstüne arzuya göre susam, çörek otu, veya kesilmis badem (benim tercihim) serpiştirilip yarım saat tepside bekletilecek.
- Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede pişirilecek.
3 Comments
çok güzel bir görüntü canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBütün bir Yaz benimkız sizin blog dan aldığım ve yaptığım toplamda dört kavanoz portakal kabuğu reçeli yedi. Ufff ne uzun cümle oldu. Velhasılkelam; ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim.
İhya olmuş anne Çiğdem
Sevda vardır mutlaka sizde daha güzelleri. Teşekkürler,
YanıtlaSilÇiğdem ne mutlu bize hoşuna gitmişse minik kızınızın. Afiyet olsun. Sevgiler,