Patatesli Sarma Börek
Perşembe, Eylül 22, 2011Bu annemin bir arkadaşının sık sık yaptığı bir börekti. O zamanlar tarifleri annem alıyordu ve benim elime geçmedi. Ama kuzenimden geldi. Börek için ;
Malzemeler;
- 3 Yufka
- 4 Haşlanmış patates
- 3 Yumurta
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 150 gr Beyaz peynir
- 150 gr Kaşar peynir
- 1 Su bardağı süt
- 125 gr Tereyağ
- Pulbiber, Karabiber, Tuz
- Çörekotu
Hazırlanışı;
- Patatesler haşlanır, geniş bir kaseye rendelenir. Peynirler rendelenir, eklenir. Yumurtalar çırpılır ilave edilir. Süt, sıvıyağ ve baharatlar ilave edilir, kaşıkla karıştırılır.
- Yufkalardan biri masaya yayılır fırçayla terayağ sürülür. Sonra harcın üçte biri kaşık yardımıyla yayılır. Diğer yufkalardada aynı işlem yapılır.
- Bir ucundan başlayarak, rulo şeklinde sarılır. Şekil alıp rahat kesilmesi işin streç filmle kaplayıp buzdolabıda bir gece bekletilir.
- Dolaptan çıkarılınca1 parmak kalınlığında dilimlenir, tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
0 Comments