Gavurdağı Salatası
Salı, Ekim 11, 2011 Eğer bir acı ve ekşi severseniz kaçırmayınız bu lezzeti daha önce yapmıştım ve farklı ellerden yemiştim ama bu malzemelerle harika bir tat olmuştu. Ev sahibimize teşekkürler hem güzel sofrası için hemde kulağında çocuk sesleriyle tarifleri verdiği için....
Malzemeler;
Malzemeler;
- 3 Domates
- 1 Orta boy kuru soğan
- 4 Sivri biber
- ½ Demet maydanoz
- ½ Demet nane
- 50 gr Dövülmüş ceviz
- 3 Çorba kaşığı nar ekşisi
- % Çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz, pul biber, sumak
Hazırlanışı;
- Geniş bir kaseye domatesler minik küpler halinde doğranır. Soğan minik (küp şeklinde) doğranır. Yeşil biberlerin içi temizlenir minik doğranır. Maydanoz ve nane ince kıyılır.
- Zeytinyağ, nar ekşisi ve baharatlar bir kasede karıştırılır. Malzemelerin üzerine gezdirilir ve bir kaşık yardımıyla malzemeleri fazla ezmeden harmanlanır.
- Servis tabağına alınır.
0 Comments