Patlıcan Kızartması

Pazar, Aralık 04, 2011

 DSCN6505

Kızartmanın her çeşiti damağa hitap eder ama sıhhate zarardır. Adaam sende  kırk yılda bir çiğnenmeli yasak derseniz yaz günlerine güzel bir yatırım olabilir bu tarif;

Malzemeler;
  • 3 Büyük patlıcan
  • 5 Domates
  • 5 Diş sarımsak
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • ½ Çay bardağı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Çorba kasesi yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı; 
  1. Domatesler yıkanır kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Zeytinyağ bir tencerede kızdırılır, üç diş ince doğranmış sarımsak hafif pembeleştirilir. Domatesler ilave edilir biraz suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz ve biber ilave edilir.
  2. Patlıcanlar alaca soyulur, küçük küpler halinde doğranır. Sıvıyağda hafif pembe kızartılır. Domates sosunun olduğu tencereye ilave edilir 4-5 dakika sonra ateşten alınır.
  3. Yoğurt bir çatalla çırpılır iki diş rendelenmiş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ilave edilir.  Kızartma servis için bir tabağa alınır. Yoğurtla süslenir.

You Might Also Like

1 Comments

  1. Nsfis görünüyor canım çekti bu saate elinize sağlık:) bu arada mimledim sizi bi ara bloguma bekliyorum:))

    YanıtlaSil

Subscribe