Kahvaltı + Öğle Yemeği = Brunch
Cuma, Şubat 15, 2013
Dün blogun arkafonunu ve renklerini biraz değiştirdim. Gri kış günlerine uyumlu olmuş değil mi? Bu aralar puantiyelere karşı her zamankinden daha büyük bir sevgim var. Bir de geçenlerde twitter'da da söylediğim gibi artık instagramımız da var!! Ondan da eksik kalmıyorum. Bizim evde pişenler artık buradan ve buradan da görülebilir.
Bugün davet edildiğimiz harika kahvaltı sofrası toz pembesiydi. Sofraya kahvaltı vakti oturmadığımız aşikar. :) Menü de zaten vaktine uygun bir kahvaltı menüsüydü. Aslında kızarmış çavdar ekmekleri de vardı ama fotoğrafı çektiğimde onlar hala kızarıyordu.
Farklı bir tarif yok ama en azından sofra ve menü fikri açısından iyi olur diyerek sofra fotoğraflarını paylaşıyorum. Bol otlu ve soslu salata, Hatay'dan özel bir peynir "Sürk", organik bal, Bursa'dan zeytin, kalp şeklinde kaşar peyniri dilimleri ve popüler patatesli dilim börek. Katlı tabaktakiler Türk ekmeği ve İngilizlerin shortbread ismini verdiği bol tereyağlı bir çeşit bisküvi. Böyle üst üste durmaları ironik oldu. :) Shortbread klasik bir tatlı ve tıpkı tart hamuru gibi şeker, un ve tereyağından yapılıyor bu nedenle tadı biraz kurumuş Türk helvasını ve biraz da tartı andırıyor.
Kızarmış patates, et ve domates sosu... Erken bir kahvaltı için et ağır gelebilir ama saat birden sonraki bir kahvaltı için normal.
Dört dana biftek parçasını jülyen doğradıktan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişirin. Bu biraz da düdüklünüzün ne kadar sürede eti pişirdiğine bağlı hepsinin farklı bir tarzı var. :) Piştikten sonra 2 kaşık tereyağında soteleyin. Düdüklüde piştiği için oldukça hafifti.
Bugün davet edildiğimiz harika kahvaltı sofrası toz pembesiydi. Sofraya kahvaltı vakti oturmadığımız aşikar. :) Menü de zaten vaktine uygun bir kahvaltı menüsüydü. Aslında kızarmış çavdar ekmekleri de vardı ama fotoğrafı çektiğimde onlar hala kızarıyordu.
Farklı bir tarif yok ama en azından sofra ve menü fikri açısından iyi olur diyerek sofra fotoğraflarını paylaşıyorum. Bol otlu ve soslu salata, Hatay'dan özel bir peynir "Sürk", organik bal, Bursa'dan zeytin, kalp şeklinde kaşar peyniri dilimleri ve popüler patatesli dilim börek. Katlı tabaktakiler Türk ekmeği ve İngilizlerin shortbread ismini verdiği bol tereyağlı bir çeşit bisküvi. Böyle üst üste durmaları ironik oldu. :) Shortbread klasik bir tatlı ve tıpkı tart hamuru gibi şeker, un ve tereyağından yapılıyor bu nedenle tadı biraz kurumuş Türk helvasını ve biraz da tartı andırıyor.
Kızarmış patates, et ve domates sosu... Erken bir kahvaltı için et ağır gelebilir ama saat birden sonraki bir kahvaltı için normal.
Dört dana biftek parçasını jülyen doğradıktan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişirin. Bu biraz da düdüklünüzün ne kadar sürede eti pişirdiğine bağlı hepsinin farklı bir tarzı var. :) Piştikten sonra 2 kaşık tereyağında soteleyin. Düdüklüde piştiği için oldukça hafifti.
5 Comments
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilCanım, yanlış bir mouse tıkıyla yorumunu silmişim :(( geri de alamadım.
YanıtlaSil"Çok hoş bir sofra olmuş eline sağlık"
demiştin sanırım.
Ben yapmadım ama ev sahibimizin eline sağlık aynı zamanda çok lezizdi! :)
Harika bir masa yapanların eline sağlık, yiyenlere afiyet olsun canım..
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilSofra cok cici...
YanıtlaSil