Çat Kapı Misafir ve Kremalı Karnabahar Çorbası
Cuma, Kasım 17, 2006© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
İki gün önce kapı çaldı kapıdan şöyle bir uğramak isteyen bir misafirimiz geldi. Ben de o sırada mutfakta değişik bir şeyler denemeye karar vermiştim. Yemeği seçtim ama hem ilginç hem de risksiz bir çorba tarifi henüz bulamamıştım. Buzdolabına baktım karnabahar var; Williams-Sonoma'ya yazıp aratınca bu çorbayı buldum. Tarif de güzel ve kolay görünüyordu. Misafirimizi de gitmekten vazgeçirip annemle küçük bir sofra hazırladık ve ilk defa yaptığımız şeyleri denetip gözlerinin içine bakarak "Nasıl olmuş???" sorularımla biraz işkence yaptık ama herkes hayatta olduğuna göre demekki doğruyu söylemiş...
4 Kişilik
Malzemeler;
Hazırlanışı;
4 Comments
merhaba
YanıtlaSilçorba çok değişik ve besleyici olmuş. ayrıca bloğunuzuda çok beğendim resimler tarifler çok güzel.
hesna
www.mordeniz.blogspot.com
williams-sonoma kadar çok güzel tarifler içeren bir site görmedim şimdiye kadar, bu çorba da oradan.
YanıtlaSilBir karnabahar corbası tarifide ben vereyim size denerseniz bayılacaksiniz.
YanıtlaSilmalzemesi : 2 tavuk but haslayıp suyunu ayırıyoruz. 1 karnıbahar, 1 pırasanın ozellıkle yesil yapraklarıyla beraber ince kıyıyoruz, yarım kase tel sehriye(ozellıkle yıldız sehriye cok yakısıyor) - 2 yumurta - az sut - suslemek icin maydanoz
Yapılısı: tavuk suyunda karnabahar ciceklerini ve pırasayı cok oldurmeden pisiriyoruz, sonra sehriyemizi ilave ediyoruz. Baska bir porselen kasede 2 yumurta ve az sutu cırpıp, aynı benmari usulundeki gibi sıcak su dolu bir tencereye oturtup, kısık ateste koyulasıp omlet olana kadar pisiriyoruz. Sonra bu yumurtamızı kucuk karelere kesip corbanın uzerine serpistiriyoruz(tofu gibi gorunuyor)en sonda maydanoz serpip servis ediyoruz.
afiyet olsun.
Gonul
bu ilginç tarif tarif için teşekkürler denemeye çalışıcam en kısa zamanda ama yumurtayı pek sevmeyen biri olarak yumurta parçalarını koyabilir miyim bilmiyorum açıkcası..
YanıtlaSil